Astènia primaveral

El pas de canvi d’estació de l’hivern a la primavera és el que més es nota, l’estació del fred és una època d’introspecció, de passar més temps a casa i de més recolliment.

Sentim que amb l’arribada de la primavera, el dia s’allarga, tenim més hores de llum solar i per tant es fa fosc més tard.

El sol, el cant dels ocells, els arbres que fan els primers brots i les plantes que floreixen, els canvis ambientals ens fan activar, però sortir d’aquesta introspecció ens costa una mica, significa fer canvis d’hàbits en les nostres rutines, hi ha més llum natural, canvi d’horaris (s’avança una hora el rellotge), el fet de fer-se fosc més tard també ens pot desequilibrar el descans nocturn.

Símptomes de l’astènia primaveral:

Fatiga (física i mental)

Cansament

Insomni

Canvis d’estat d’ànim (tristesa, irritabilitat, angoixa, depressió etc)

Cefalees

Problemes digestius

Aquesta simptomatologia ens pot arribar de manera sobtada cada primavera, ens provoca  desequilibri a l’organisme i a l’estat emocional que normalment hauria de ser temporal.

En la menopausa, la disminució dels estrògens crea un desequilibri hormonal que es veu reflectit en altres hormones, es produeix una baixada d’endorfines (hormona del benestar) i la melatonina (hormona que regula l’hora del son) també es veu afectada.

Quan ja es tenen aquests símptomes de depressió, nerviosisme, angoixa, cansament, fatiga, etc., a la primavera s’accentuen molt més.

Tots aquests canvis provoquen que el nostre organisme hagi de treballar per estar en condicions òptimes, i en aquest afer ens trobem amb un sistema immunitari que se’n ressent amb una baixada de defenses.

Tenim a l’abast productes que ens dona la natura com la jalea real, el pol·len, el germen de blat, tots ells rics en vitamines i minerals, que ens ajuden a restablir el sistema immunitari, a sentir-nos amb més energia i vitalitat.

Consells per l’arribada de la primavera

Fes canvis de rutines diàries al teu ritme

Pren el teu temps per a meditar i respirar

Alimenta’t amb nutrients de bona qualitat (verdures i fruites fresques)

Hidrata’t

Surt a passejar, fes esport ( a l’aire lliure)

Tingues un horari per anar a dormir (encara que facis un canvi d’hora)

Pren suplements que ajuden a enfortir les teves defenses

Sigues agraïda i positiva

I si no et sents amb força, demana ajuda

 

Et convido a fer un comentari sobre aquesta entrada! Si necessites resoldre algun dubte o vols exposar la teva opinió fes-ho aquí, t’escolto.