El meu cos és perfecte! 

Des de jovenetes que volem tenir un cos de revista perquè pensem que és el cos perfecte, perquè volem agradar els altres i a nosaltres mateixes. Anem creixent i ens trobem constantment imperfectes. Això afecta la nostra autoestima, el nostre estat emocional i la relació que tenim amb qui ens envolta, ens castiguem i ens fem mal. És hora de posar fil a l’agulla! Ens toca curar les nostres ferides. 

Si bé és cert que un volum de greix corporal excessiu no ens ajuda a tenir una bona salut, ho podem solucionar fent un canvi en la nostra manera d’alimentar-nos, sense fer dietes restrictives. Cal que ens alimentem saludablement, fer esport i seguir uns bons hàbits de salut.

Cada dona té un cos únic que és perfecte en la seva justa mesura. El nostre cos vesteix la nostra ànima, hem d’aprendre a estimar-lo, mirar-nos nues al mirall i agrair-li la funció vital que ha hagut de fer per arribar fins on som ara mateix.

Cada dona té un cos amb una bellesa especial, cuidem-lo, estimem-lo i deixem de jutjar-lo. Només tenim un cos i una vida per viure, doncs bé, a gaudir-la amb el nostre meravellós cos! 

Quin avorriment si totes les dones tinguéssim el mateix patró físic!

Visca la diversitat!

Sobrepès 

Durant la menopausa el sobrepès és un dels símptomes que més ens preocupa. Veiem com agafem pes, com ens canvia la forma del cos i com a conseqüència dels canvis hormonals, el greix corporal es distribueix per la zona abdominal, cintura, braços i esquena.

L’augment de pes a la menopausa es produeix en gran part a causa de la falta de testosterona (hormona masculina) que és molt important perquè a partir d’aquesta hormona es poden fabricar estrògens, gràcies a la aromatasa. L’enzim aromatasa és l’encarregat d’activar la fabricació d’estrògens, es localitza en diferents òrgans, però principalment es troba a les cèl·lules de greix.

A l’inici de la menopausa minva el metabolisme basal, és a dir, la quantitat d’energia que necessita l’organisme pel seu funcionament diari, per la respiració, el batec del cor, la circulació sanguínia, el manteniment de la temperatura corporal, etc. 

El fet de l’envelliment, l’estat de salut, la composició corporal, la presa de medicaments, els factors hormonals, el clima i l’estrès també fan que el metabolisme basal disminueixi.

El desenvolupament de sobrepès i obesitat és freqüent en aquesta etapa, si no es fa exercici físic i no s’adapta la dieta a les necessitats energètiques. Com més activitat física es fa més energia es necessita. Si no se’n fa no necessitem tanta energia i per tant hem de canviar la dieta. 

El pes corporal sol augmentar com a mínim 2 o 3 Kg degut a la disminució de la taxa metabòlica. Les dones amb més massa muscular presenten una taxa metabòlica superior respecte a les que els predomina més la massa de greix perquè aquesta és metabòlicament inactiva.

A fi de disminuir el factor de risc que comporta l’augment de pes i en definitiva de greix, hem de pensar de fer un canvi en la nostra alimentació i menjar el just i necessari.

Una alimentació lliure d’aliments processats, proteïnes animals riques en greixos saturats, sense abusar dels hidrats de carboni. Deixem de consumir sucre i brioixeria industrial  que ens fa menjar més i no sentir el senyal de sacietat. Fem els àpats més espaiats en el temps per fer una bona digestió i sopar unes quantes hores abans d’anar a dormir, per tenir un bon descans nocturn i per restablir el bon funcionament de tots els òrgans del cos, i com no fent exercici físic diariament, caminar, practicar ioga, pilates, nedar, hem de moure’ns.

Si vols fer un comentari, necessites resoldre algún dubte o donar la teva opinió sobre aquesta entrada, fes-ho aquí. T’escolto