Canvis i símptomes fisiològics

Els canvis que apareixen a la menopausa estan relacionats amb  l’envelliment i la disminució de la producció d’estrògens, cosa que provoca una sèrie de símptomes que no es presenten de la mateixa manera en totes les dones.

En algunes dones aquests trastorns passen quasi desapercebuts, mentre que en d’altres poden ser molt acusats.

Símptomes característics de la menopausa

C

Sufocacions

C

Insomni

C

Alteracions psíquiques

C

Sequedat de la pell i les mucoses

C

Afebliment dels cabells i ungles

C

Atròfia vaginal i disparèunia

C

Disminució de la líbido

C

Incontinència urinària

C

Sarcopènia  

C

Pèrdua de la visió

C

Pèrdua de concentració i de memòria

C

Cansament

Per saber-ne més sobre canvis i símptomes fisiològics:

Sequedat a la pell i mucoses

Sequedat a la pell i mucoses

  Que  no se'm vegi tant!Per favor no em facis les fotos de tan a prop, que se'm veuen les arrugues del front, dels ulls i del coll i la flaccidesa dels braços! Ves més lluny, encara més lluny, que no se'm vegi tant! Mama, m'agrada veure't de prop, de ben a prop,...

Alteracions psíquiques

Alteracions psíquiques

Alteracions psíquiques Per què? Per què aquest nus a la gola,  aquesta pressió al mig del pit, aquesta tristesa que arriba i se’n va, per què m'enfado tant? Per què? Vull parlar i les paraules surten mudes des del meu pensament, vull respostes des del cor a dubtes que...

Insomni

Insomni

Cel estrellatPluja de pensaments, imatges, converses, ulls oberts com plats, desgavell total! Ara em giro del costat dret, ara de l'esquerra, panxa enlaire, cames inquietes, a veure si m'adormo, ara sembla que em ve la son; silenci, no em mouré més, m'he dormit, em...

Sufocacions

Sufocacions

FogotsEm banyo al mar, em sento viva, nedo, em fusiono amb l'aigua salada, així ho sento, pura natura, calma, benestar, quin goig!. Entra el vent de tramuntana, comença a bufar i m'apropo a les roques per sortir, una esbotzada m'empeny, -em puja un foc intens des del...