Aliments de tardor

A la tardor tenim a l’abast tota una sèrie d’aliments que ens aporten escalfor, ens conviden a recollir-nos, a tornar al centre de nosaltres mateixes.

A l’inici de la tardor no volem deixar enrere les fruites i verdures de l’estiu i el.laborem conserves i melmelades per seguir-ne gaudint durant més temps.

El dia es va escurçant, tenim menys hores de llum del sol, aquest fet ens provoca alteracions hormonals que poden derivar en estats d’ànim de tristesa, de sentir-nos baixes d’energia, de patir alteracions de la son i per tant del descans.

Els aliments de la tardor ens conecten amb la terra, gaudim dels seus colors ataronjats, grocs, ocres, marrons, beixos, verds de moltes tonalitats, és un goig per la vista i encara més pel nostre gust!

Ens van preparant pel fred que ha d’arribar a l’hivern, són aliments energètics que ens ajuden a reforçar les defenses.

Aliments que ens ofereix la terra a la tardor:

Moniato, carbassa, bolets, bròquil, cols de tota mena, bledes, raves, cols de Brusel.les, carxofa, coliflor, naps, porro, patata, xirivies, remolatxa, encara ens queden alberginies i carbassons, etc.

Les fruites de la tardor:

Castanyes, magrana, figues, codony, kiwi, taronja, mandarina, raïm, pomes, peres, plàtans, aranges, nous, ametlles, avellanes, pinyons, olives, aranyó, gerd, grosella, nabiu, mora, etc.

Tots aquests vegetals ens aporten tots els nutrients i micronutrients que el nostre organisme necessita per tenir la suficient energia i el sistema immunitari preparat per afrontar l’arribada del fred i dels dies més curts i amb menys llum.

Aprofitem per fer conserves de tomata, samfaina, etc, per poder-ne gaudir els mesos que ja no es fan.

Les herbes remeieres que ens poden fer més servei i que a la tardor encara ens donen les seves fulles per fer-ne unes bones infusions són de tija llenyosa, com la salvia, el romaní, la marialluïsa, el vitex, etc.

Les espècies també ens comencen a venir més de gust, prendre un bon massala chai amb canyella, cardamom, cúrcuma, gingebre, etc, ens reconforta.

Que els nostres aliments siguin de proximitat, tant si es fa una dieta vegetariana com si es consumeix proteína animal, que sigui de temporada i el més natural possible.

Gaudim preparant i cuinant els aliments que ens dona la tardor!

 

Et convido a fer un comentari sobre aquesta entrada! Si necessites resoldre algun dubte o vols exposar la teva opinió fes-ho aquí, t’escolto.