Cansament

Sona el despertador

Sona el despertador, l’apago, sona al cap de deu minuts, el desconnecto completament.

No em puc aixecar, estic tan cansada!

He dormit poc, el meu cervell no parava de tenir pensaments, no he sabut parar, tinc el cap emboirat i el cos no arranca.

Començar el dia així, tan cansada, no m’agrada gens ni mica.

Penso en el dia que m’espera si no aconsegueixo activar-me, el món que m’envolta va fent sense esperar-me.

Em prenc la primera tassa de cafè, després vindrà la segona.

El meu desig constant és que el dia s’acabi aviat, que arribi la nit i avui sí, avui per fi pugui descansar.

Cansament

Ens podem preguntar si el cansament és realment un símptoma de la menopausa, i ho és, no pel fet de fer quelcom i sentir-te cansada, sinó per la suma de tota la simptomatologia que ens fa perdre energia o fa que no arribem a tenir-ne.

La davallada en el nostre sistema hormonal, l’insomni, el malestar físic, l’estrès, el desànim, etc., tots aquests components acompanyats d’una alimentació pobre en nutrients essencials, de manca de temps per fer exercici físic i d’auto cura, ens aboca a patir cansament, sí, el cansament és un patiment i sortir d’aquest abatiment costa molt, ja sigui perquè ens influeix psicològicament i ens acabem deprimint com perquè el nostre estat psicològic ens hi porta.

Podem sentir-nos cansades només llevar-nos, si hem arribat a aquest extrem, s’ha de demanar ajuda, no és quelcom normal sentir aquest cansament  i es pot revertir fent un canvi en els hàbits de vida (a menys que es pateixi una malaltia), per això és recomanable fer revisions periòdiques amb el teu metge de confiança o terapeuta i demanar una analítica.

Fer aquests canvis costa, no aconseguim sentir-nos bé d’un dia per l’altre, però si aconseguim petites fites i ens esforcem, tenim més ànims per arribar a trobar-nos millor en tots els sentits.

Quan has passat per èpoques de cansament, de no tirar endavant i aconsegueixes superar aquest patiment, el dia que sents energia només despertar-te és una recompensa que no té preu.

Com deia Pompeu Fabra: “Cal no abandonar mai ni la tasca ni l’esperança”

Tant en els símptomes fisiològics com en els relacionats amb la nutrició podreu trobar els hàbits saludables per a mantenir o restablir un bon estat de salut.

A continuació teniu alguns dels hàbits que considero fonamentals:

 

Sigues positiva, observa la bellesa que t’envolta en el més mínim detall, queda’t amb el costat bo de les persones.

Medita

Alimenta’t amb productes naturals, ecològics, rics en nutrients essencials

Manté una pauta d’higiene de la son

Surt a la natura, fes exercici físic, aeròbic, de força i de flexibilitat

Cuida’t!

Estima’t!

I si necessites ajuda, demana-la!

 

 

Si vols fer un comentari sobre aquesta entrada, necessites resoldre algún dubte o donar la teva opinió, fes-ho aquí, t’escolto!