Ara no en tinc ganes!

-Ara no me ve de gust, no en tinc ganes, tinc mal de cap, estic molt cansada, cada vegada que ho fem, em fas mal!

-Què passa, ja no sents atracció per mi? No en tens mai ganes, portem mesos així, cada vegada que m’acosto, em rebutges, què carai tens?

-Deixa’m tranquil.la!

                                                                       -Silenci-

Una conversa que encara ressona en les relacions de moltes de nosaltres, cada vegada menys, però encara…

Disminució de la libido

És ben cert que no només hi pot haver falta de libido en la menopausa, sinó que pot aparèixer en qualsevol moment de la vida i per diferents motius, un exemple molt clar, és quan la mare ha parit, amb la lactància es segrega una hormona, la prolactina que fa que es produeix llet a les mames i fa baixar el desig sexual, la mare es dedica a la cura del nadó, això és el més important en aquests moments.

No a totes les dones les afecta de la mateixa manera,

Sabem que el responsable de la libido és el nostre cervell, quan percebem un estímul sexual, des del lòbul límbic s’envien senyals a través del sistema nerviós a  la zona pélvica, provocant que els nostres vasos sanguinis es dilatin, Els nostres cervells alliberen neurotransmissors com la norepinefrina i la dopamina, que ens indiquen que es tracta d’una sensació agradable.

Tanmateix cal afegir que hi ha tot un seguit de condicionants que poden fer que el cervell perdi la capacitat de fer sentir desig sexual.

La disminució de les hormones (progesterona i testosterona) fan que baixi el desig sexual per les conseqüències fisiològiques que comporta: sequedat vaginal,  pèrdua de fermesa i elasticitat del teixit de la vagina i del to muscular. Tot això fa que en les relacions sexuals, la penetració sigui dolorosa i es torni indesitjable.

Símptomes com l’insomni, el cansament, els fogots,  són en part responsables de la pèrdua del desig sexual.

La pèrdua d’autoestima, el nostre cos ha canviat, no ens agrada com ens veiem al mirall, no ens acceptem tal com som.

Els canvis psicològics i emocionals, com la tristesa, la depressió, estat de irritabilitat, nerviosisme, desànim, també influeixen de manera negativa en la libido.

L’estrès, problemes de feina, amb els fills, amb la parella, la cura dels pares,  etc.,tot sovint provoquen que les relacions sexuals quedin en segon terme.

Si es té parella, l’avorriment, la manca de comunicació, de confiança, d’aguantar-se pel fet del costum, el distanciament, la falta de tendresa,  fan perdre la il·lusió i les ganes.

La ingesta de medicaments com els antidepressius, ansiolítics, antihipertensius, etc, , fan disminuir la libido.

Les malalties de qualsevol origen, afecten la motivació de mantenir relacions sexuals.

El sedentarisme, la manca d’activitat física i d’esport també influeixen en la inapetència sexual.

Beure alcohol en excés i el tabaquisme, són dues addiccions que poden fer baixar la libido.

L’educació sexual rebuda pot fer veure aquest tema com a tabú.

La pèrdua d’interès sexual s’agreuja amb el temps, com menys relacions es mantenen menys ganes se’n tenen, ja sigui en parella o amb una mateixa.

Una dona pot tenir la libido baixa i sentir-se a gust amb ella mateixa i amb el món, sense cap necessitat de mantenir relacions sexuals.

 No és obligatori fer pujar la libido si no ho sentim així.

Hàbits per mantenir la libido en bon estat

S’ha de saber què ens passa i el perquè.

Hem de mantenir una relació de parella de confiança intima, de comprensió, de comunicació, de saber entendre que la tendresa forma part del joc (carícies, preliminars, etc.), que no tot és sexe pur i dur.

Si en tens ganes, fes tu el primer pas.

Fem-nos respectar, si dic No, és No.

Acceptem-nos tal com som, el nostre cos és únic i si necessitem canviar perquè tenim sobrepès i no aconseguim baixar-lo, demana ajuda.

Descansa, intenta mantenir un son reparador, si ho necessites pren-te infusions que et relaxin. et tranquil·litzin.

Fes exercici físic.

Fes fisioteràpia de sòl pelvià.

Surt a l’aire lliure i gaudeix de la natura.

Segueix una dieta antiinflamatòria.

Introdueix aliments afrodisíacs en la teva dieta, els experts diuen que funcionen de dues maneres; els que produeixen el desig sexual a través de la ment i els que produeixen el desig augmentant el flux sanguini en els òrgans sexuals o que el nostre cos segrega substàncies químiques associades amb el desig sexual.

 Espècies com la canyella, el pebre, el safrà, l’anís estrellat, la regalèssia, el gingebre, el ginseng, el ginkgo biloba, la maca etc.

Herbes remeieres com el vitex, el romaní, l’orenga, la menta, etc.

Aliments com la mel, la gelea reial, les ostres, la xocolata, l’all, les maduixes, etc.

Demana ajuda ginecològica, o a la sexo terapeuta.

Dedica  temps per a tu.

Cuida’t!

Si vols fer un comentari sobre aquesta entrada, necessites resoldre algún dubte o donar la teva opinió, fes-ho aquí, t’escolto!